V A B I M O VAS 
V
H O S T E L  C E L I C A ,   M E T E L K O V A  8 ,  L J U B L J A N A

Dragi prijatelji/ce Celice, ljubitelji/ce umetnosti, glasbe in besede,


Celica ni bila prodana, tudi zaprtje in prenovo je preživela ter ohranila svoje ime. Še enkrat se zahvaljujemo vsem, ki ste k temu pripomogli. 

Po dolgem času Celica spet odpira vrata tudi glasbenim srečanjem Sozvočja sveta, razstavam ali natančneje sestavam ter drugim dogodkom v galeriji Srečišče. V 15. letih smo skupaj z vami pripravili več kot 180 razstav, 500 drugih dogodkov in 1000 koncertov. Iskanje prostosti in nove preprostosti v stavbi nekdanjega zapora je bil ključni izziv. Prosto muziciranje po nastopih je celo dobilo svoje ime »celični etno jam«. Posluh za svobodno improvizacijo se meri s »celično kilometrino«, kar pomeni mojstrski odziv na vsak izziv, ko skoraj vsak nov dih postane navdih...

Skozi preobrazbo starega zapora smo z umetnostjo, ki ni umetna, z godbo, ki odpira in podpira zgodbo, spoznali, da je tudi naključje lahko ključno, da pravi ključi odpirajo in vodijo »k luči«...

 

Z upanjem in tihim pričakovanjem vas spet vabimo na odprtje razstave in Sozvočja sveta v Celico

 

KUD Sestava

Torek,10. julij 2018 ob 21.00

Glasbeno srečanje - Sozvočja sveta

Ana Kravanja & Samo Kutin

glasbena improvizacija

 

Ana Kravanja
violina, viola, ribab, glas

Samo Kutin

kalimbe, hurdy gurdy, begena, zvočila, glas

 

Ana Kravanja in Samo Kutin sta glasbena improvizatorja in multiinstrumentalista. V zadnjem desetletju skupnega muziciranja sodelujeta v številnih glasbenih skupinah in improvizacijskih sestavih, med njimi Širom, Najoua in Olfamoštvo. Ustvarjata glasbo za pripovedovanja, plesne in gledališke predstave, animirane in dokumentarne filme in  vodita otroške glasbene delavnice.

Njun inštrumentarij se iz nastopa v nastop spreminja a v osnovi zajema iz kopice lastnoročno izdelanih glasbil in glasbil iz različnih koncev sveta. Med njimi so violina, viola, ribab, hurdy gurdy, brač, bendir, obročni bobni, tank drum, lira, begena, kalimba, balafoni, balunofoni, razna tolkala in zvočila.

 

 

 

Vstop prost.
Vabljeni.
Kulturno - umetniški program v Celici organizira KUD Sestava.


Kulturni program omogočajo: Hostel Celica, Zavod Ljubljanski grad, Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana